Rýchla hovädzia polievka z mletého mäsa

  autor   2447x

Suroviny:

250 g predného hovädzieho mäsa
lyžica masti
1 menšia cibuľa
100 g koreňovej zeleniny
zelená petržlenová vňať
polovica čajovej lyžičky polievkového korenia
soľ.

Postup:

Mäso nakrájame na kocky a pomelieme. Vložíme do studenej vody (1200 ml), uvedieme do varu a varíme asi 30 minút za občasného miešania. Zvlášť opražíme na masti nakrájanú cibuľu a koreňovú zmes. Pridáme do vývaru, osolíme, okoreníme a uvaríme domäkka. Nakoniec polievku ochutíme zelenou petržlenovou vňaťou posekanou nadrobno. Podávame s uvarenými rezancami.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus