Rýchly jablkový koláč

  autor   7250x

Suroviny:

6 jabĺk
3 lyžice práškového cukru
šťava z 1 citróna. Cesto: Šľahačka 2 žĺtky
2 bielky
1 malý hrnček mlieka
2 lyžice rumu
60 g masla
200 g hladkej múky
150 g práškového cukru
šťava a kôra z polovice citróna
pol balíčka prášku do pečiva
tuk a hrubá múka na vymastenie a vysypanie formy
olej na pokvapkávanie
škoricový cukor na posypanie.

Postup:

Jablká olúpeme, rozpolíme a jadrovníky vyberieme. Vrchnú časť narežme po dĺžke, posypeme cukrom a pokvapkáme citrónovou šťavou. Maslo a cukor vymiešame do peny za postupného pridávania žĺtkov, citrónovej šťavy a nastrúhanej citrónovej kôry. Potom pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva, mliekom a rumom a nakoniec primiešame tuhý sneh ušľahaný z bielkov. Cesto dáme do vymastenej a vysypanej formy, naň položíme jablká narezanou časťou nahor, povrch pokvapkáme olejom a pečieme vo vyhriatej rúre asi 45 minút. Upečený a vychladnutý koláč posypeme škoricovým cukrom. Podávame so šľahačkou.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus