Ryža s krevetami a vajciami

  autor   2618x

Suroviny:

450 g ryž
100 g olúpaných kreviet
2 vajcia
50 g olúpaného hrášku
2 nasekané cibuľky
1 veľká cibuľa (olúpaná a nasekaná)
2 lyžice tmavej sójovej omáčky
4 lyžice oleja
pol čajovej lyžičky soli.

Postup:

Varenie ryž: Ryžu 5 krát prepláchneme vo vode. Prilejeme toľko studenej vody, aby siahala 2.5 cm nad povrch ryž a uvedieme ju do varu. Raz ju zamiešame a znížime teplotu na mierny var. Prikryjeme panvicu a ryžu zvoľna varíme asi 7 minút, až je suchá a tekutina sa úplne vsiakla. Odstavíme ju z plameňa a zalejeme studenou vodou, aby bola úplne ponorená. Vodu zlejeme a ryžu necháme dobre odkvapkať. V miske vyšľaháme vajce a ochutíme ho štipkou soli. Rozohrejeme wok a nalejeme doň 1 lyžicu oleja. Vložíme cibuľu a za stáleho miešania ju asi 2 minúty pražíme. Pridáme vyšľahané vajce. Necháme ho mierne zhustnúť a potom zmes miešame, až tvorí malé kúsky. Preložíme ich na tanier. Rozohrejeme wok a nalejeme doň 1 lyžicu oleja. Pražíme na ňom cesnak asi 1 minútu, potom pridáme krevety a oprážame ich asi 2 minúty. Pridáme hrášok, miešame a pražíme asi 1 minútu. Preložíme na tanier. Rozohrejeme wok a nalejeme doň zvyšujúci olej, trochu soli podľa chuti a uvarenú ryžu. Miešame a pražíme, aby sa ryža zohriala. Vmiešame sójovú omáčku, krevetovú zmes a pražnicu z vajec a všetko premiešame. Ihneď podávame.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus