Ryža s mäsovou omáčkou

  autor   2046x

Suroviny:

300 g bravčového mäsa
200 g ryž
50 g mandlí
50 g zeleru
2 póry
štvrťka malej hlávky kapusty
2 paradajky
50 ml oleja
300 ml mäsového vývaru
1 lyžička práškového cukru
ocot
mletý ďumbier
soľ.

Postup:

Mäso umyjeme, osušíme a nakrájame na plátky. Zeler nakrájame nadrobno, pór na kolieska a kapustu na rezance. Pripravené mäso opečieme na rozpálenom oleji zo všetkých strán dohneda, pridáme zeler, pór a kapustu, prikryjeme a pomaly dusíme za občasného podliatia mäsovým vývarom domäkka. Potom pridáme cukor a ďumbier, osolíme, okyslíme octom a chvíľu podusíme. Ku koncu dusenia primiešame paradajky nakrájané na kocky a ešte chvíľu podusíme. Ryžu uvaríme osobitne v osolenej vode, preložíme ju do misy, zalejeme vriacou omáčkou, posypeme olúpanými nasekanými mandľami a obložíme plátkami uduseného mäsa. Ako ozdobu môžme použiť listy hlávkového šalátu.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus