Ryžové rezance na singapúrsky spôsob

  autor   3083x

Suroviny:

220 g ryžových rezancov
100 g varenej šunky
bravčového alebo kuracieho mäsa nakrájaného na kúsky
2 ušľahané vajcia
100 g sójových výhonkov
3 nasekané jarné cibuľky
2 nadrobno nasekané strúčiky cesnaku
2 lyžice sójovej omáčky
1 lyžica kuracieho vývaru
50 g nadrobno nakrájanej pažítky
1 cm čerstvého koreňa ďumbieru
olúpaného a nakrájaného nadrobno
soľ.

Postup:

Ryžové rezance necháme namočené v teplej vode asi 10 minút a potom ich dobre osušíme. V panvici na vyprážanie rozpálime 1 lyžicu oleja a vyšľahané vajcia upražíme tak, aby vznikla tenká palacinka. Presunieme ju na tanier a nakrájame na úzke pruhy. Rozohrejeme panvicu a nalejeme 1 lyžicu oleja. ďumbier a sójové výhonky pražíme asi 2 minúty. Preložíme ich na tanier. Panvicu rozohrejeme, nalejeme ďalšiu 1 lyžicu oleja a bravčové alebo kuracie mäso s pažítkou oprážame asi 2 minúty. Preložíme ho na tanier. V panvici rozpálime 2 lyžice oleja a opražíme v ňom cesnak dozlata. Pridáme ryžové rezance a za stáleho miešania oprážame asi 3 minúty. Podľa chuti osolíme, pridáme kurací vývar, sójové výhonky a bravčové alebo kuracie mäso. Dobre premiešame, pokvapkáme sójovou omáčkou a miešame asi 1 minútu, aby sa všetko dobre zohrialo. Navrch naukladáme pruhy vajcovej palacinky a ihneď podávame.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus