Ryžovo - mäsové knedličky v kyslej kapuste

  autor   2559x

Suroviny:

300 g mletého bravčového mäsa
100 g slaniny
smotana
2 vajcia
150 g ryž
2 cibule
600 g kyslej kapusty
rasca
polohrubá múka
olej
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Na troche oleja roztopíme nadrobno nakrájanú slaninu, speníme cibuľu a pridáme kyslú kapustu. Zalejeme vodou a dusíme, kým kapusta nezmäkne. Medzitým pripravíme zmes na knedličky. Do mletého mäsa pridáme ryžu, ktorá je už udusená (v pomere 2 : 1), na oleji upražnú cibuľu, vajcia a mleté čierne korenie. Všetko dôkladne premiešame a ak je masa riedka, pridáme trochu polohrubej múky. Z tejto hmoty formujeme knedličky vo veľkosti ping-pongových loptičiek a dáme ich variť do kapusty, ktorá medzičasom zmäkla. Nakoniec zahustíme zásmažkou, do ktorej pridáme trochu sladkej červenej papriky. Chuť môžme vylepšiť smotanou. Podávame s varenými zemiakmi.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus