Ryžový nákyp s čerešňami

  autor   4923x

Suroviny:

400 g ryž
3 vajcia
1000 ml mlieka
80 g masla
120 g cukru
citrónová kôra
čerešne.

Postup:

Prebratú a umytú ryžu osolíme a uvaríme v mlieku. Maslo vymiešame s cukrom a žĺtkami, pridáme vychladnutú ryžu, nastrúhanú citrónovú kôru a z bielkov ušľahaný tuhý sneh. Základ zľahka premiešame a polovicu dáme na vymastený pekáč alebo do tortovej formy. Na túto polovicu poukladáme umyté a vykôstkované čerešne, zakryjeme druhou polovicou ryž a v rúre upečieme. Podávame s mliekom alebo ovocným koktailom.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus