Ryžový nákyp

  autor   11716x

Suroviny:

200 g ryž
300 ml mlieka
50 g masla
3 vajcia
drvená vanilka
1 lyžica citrónovej šťavy
tuk a strúhanka na vymastenie a vysypanie formy
70 g práškového cukru
vanilkový cukor na posypanie
ovocný sirup na poliatie
soľ.

Postup:

Ryžu sparíme vriacou vodou, precedíme, zalejeme studenou vodou a uvedieme do varu. Keď ryža začne mäknúť, pridáme osolené mlieko a uvaríme domäkka. Maslo, cukor, žĺtky, drvenú vanilku a citrónovú šťavu vymiešame, pridáme vychladnutú ryžu a nakoniec primiešame tuhý sneh ušľahaný z bielkov. Formu vymastíme tukom a vysypeme strúhankou, naplníme pripravenou zmesou a pomaly upečieme v mierne vyhriatej rúre. Upečený nákyp vyklopíme, posypeme vanilkovým cukrom a polejeme ovocným sirupom.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus