Ryžový puding s vajciami a višňami

  autor   2783x

Suroviny:

7 žĺtkov
200 g ryž
1500 g višní
500 ml červeného vína
400 g kryštálového cukru
pol pohára strúhaného bieleho chleba
škorica (alebo citrónová kôra).

Postup:

Dobre umytú ryžu uvaríme v malom množstve vody. Uvarenú ryžu cez sito prelisujeme do studenej vody, aby vychladla. Višne uvaríme, prelisujeme cez sito a varíme s cukrom, kým nezhustnú. K vychladnutým višniam pridáme prelisovanú ryžu, 7 žĺtkov a trochu nastrúhaného chleba, aby bol puding kyprejší. Masu uložíme na servítku a asi 30 minút varíme. Zvyšné višne aj s kôstkami roztlčieme, uvaríme s červeným vínom a prelisujeme cez sito. Podľa chuti pridáme cukor, škoricu alebo citrónovú kôru a uvaríme. Pred podávaním puding polejeme pripravenou omáčkou.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus