Sacherova torta

  autor   6140x

Postup:

150 g nastrúhanej čokolády mierne pokvapkáme vodou a necháme v rúre zmäknúť. Zmäknutú čokoládu vymiešame so 150 g masla, 6 žĺtkami a 150 g práškového cukru. Do zmesi primiešame tuhý sneh ušľahaný zo 6 bielkov a 150 g hladkej múky. Pripravenou zmesou naplníme tortovú formu vyložnú pergamenovým papierom a pečieme v mierne vyhriatej rúre asi 15 minút. Vychladnutú tortu obrátime, hladkú stranu potrieme hustým marhuľovým džmom, polejeme čokoládovou polevou a necháme stuhnúť.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus