Šalát Aida

  autor   1774x

Suroviny:

250 g údenej ryby
250 g homárieho mäsa (čerstvo uvareného alebo konzervovaného)
2 avokáda
1 žltý melón
2 červené cibule
šťava z 1 citróna
2 zväzky medovky. Dresing: 40 ml likéru Maraschino (Luxardo)
2 lyžice štipľavej horčice
100 ml olivového oleja
70 ml octu
100 ml mäsového vývaru
šťava z 2 citrónov
trocha cukru
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Úenú rybu vykostíme a rozdelíme na kúsky. Homárie mäso nakrájame na kúsky. Avokádo rozpolíme, zbavíme jadier, dužinu vyberieme, nakrájame na malé kocky a pokvapkáme citrónovou šťavou. Melón rozpolíme a čajovou lyžičkou vyberieme jadrá. Potom polovičky melóna ešte rozštvrtíme, ostrým nožom oddelíme dužinu od kôry a nakrájame ju na kocky. Cibuľu očistíme a nakrájame na kolieska. Medovku preberieme, umyjeme a nadrobno nasekáme. Všetky prísady na šalát dáme do misy a opatrne premiešame. Na dresing zmiešame citrónovú šťavu, olivový olej, ocot, horčicu a mäsový vývar. Osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a ochutíme cukrom. Aromatizujeme likérom. Pridáme do šalátu, necháme postáť v chladničke asi 10 minút a môžme podávať.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus