Šalát Capricciosa

  autor   1800x

Suroviny:

250 g tuniaka v oleji
1 pohár solených sardelových rezov
2 vajcia uvarené natvrdo
100 g čiernych olív
1 hlávka červenej čakanky
1 hlávkový šalát
2 paradajky
8 naložných chilli papričiek
2 cibule. Dresing: niekoľko kvapiek worcestrovej omáčky
1 šálka olivového oleja
pol šálky octu
šťavu z 2 citrónov
trochu cukru
mleté čierne korenie
pol lyžičky soli.

Postup:

Hlávkový šalát a čakanku očistíme, umyjeme a potrháme na menšie kúsky. Cibuľu očistíme a nakrájame na kolieska. Olivy odkôstkujeme. Sardelové rezy umyjeme pod tečúcou vodou a osušíme. Tuniaka rozoberieme na menšie kúsky. Uvarené vajcia olúpeme a nakrájame na osminky. Paradajky olúpeme, zbavíme jadierok a takisto nakrájame na osminky. Všetky prísady na šalát dáme do misy a opatrne premiešame. Chilli papričky necháme odkvapkať a rozložíme navrch. Na dresing zmiešame olej, ocot a citrónovú šťavu. Osolíme a ochutíme worchestrovou omáčkou, mletým čiernym korením a cukrom. Pridáme do šalátu, necháme postáť 10 minút a môžme podávať.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus