Šalát s čerstvými lesnými hubamič

  autor   1492x

Suroviny:

250 g uvarenej alebo pečenej diviny
150 g surovej šunky
200 g čerstvých kuriatok
200 g čerstvých hríbov
4 lyžice masla (alebo tuku)
1 hlávkový šalát
2 cibule. Dresing: 200 ml bieleho vína
200 ml smotany
40 ml likéru Sambuca Molinari
100 ml octu
2 lyžice brusníc
zväzok zelenej petržlenovej vňate
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Divinu umyjeme a nakrájame na malé kocky. Cibuľu očistíme a nadrobno nakrájame. Šunku nakrájame na malé kocky. Maslo rozpálime na panvici, pridáme očistené, umyté a nakrájané huby. Opražíme. Odstavíme zo sporáka a necháme vychladnúť. Hlávkový šalát očistíme, umyjeme, preberieme a listami vyložíme misu. Všetky prísady na šalát zmiešame. Na dresing vymiešame biele víno, ocot a smotanu. Osolíme a ochutíme mletým čiernym korením a brusnicami. Aromatizujeme likérom. Dresing nalejeme na šalát a zľahka premiešame. Rozložíme ho na listy hlávkového šalátu a posypeme nasekanou zelenou petržlenovou vňaťou.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus