Šalát s dresingom z gorgonzoly

  autor   2707x

Suroviny:

1 hlávkový šalát
1 hlávka červenej čakanky
1 cuketa
1 červená paprika
1 zelená paprika
2 paradajky
2 červené cibule. Dresing: 200 ml smotany
200 ml jogurtu
100 g gorgonzoly
šťava z 2 citrónov
zväzok zelenej petržlenovej vňate
trochu cukru
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Hlávkový šalát a čakanku očistíme, umyjeme a listy potrháme na menšie kúsky. Cuketu umyjeme, nakrájame na veľmi tenké plátky, ktoré krátko sparíme v osolenej vode, vyberieme a osušíme. Papriky očistíme, umyjeme a narežme na tenké prúžky. Takisto nakrájame aj olúpané paradajky zbavené jadierok. Cibuľu očistíme a nakrájame na tenké kolieska. Všetky prísady na šalát dáme do misy a opatrne premiešame. Do ďalšej misy dáme gorgonzolu a roztlačíme vidličkou. Pridáme smotanu, jogurt, citrónovú šťavu a vymiešame dohladka. Osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a ochutíme cukrom. Dresing pridáme do šalátu, zľahka premiešame a posypeme nadrobno nasekanou zelenou petržlenovou vňaťou. Gorgonzola je typický taliansky plesňový syr. Má ostrú, korenistú chuť. Vyrába sa z kravského mlieka.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus