Šalát s plnenými morčacími rezňami

  autor   1506x

Suroviny:

4 morčacie rezne
100 g kuracej pečene
strúhaný syr (parmezán)
100 g šampiňónov
1 vajce
maslo
300 g hlávkového šalátu
2 paradajky
pol cibule
strúhanka
ocot
olej
múka
cukor
petržlenová vňať
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Šalát očistíme, umyjeme a necháme odkvapkať. Šampiňóny umyjeme a nakrájame na kocky. Cibuľu očistíme a nakrájame nadrobno. Vňať očistíme a nakrájame. Cibuľu opražíme na 1 polievkovej lyžici masla. Pridáme pečienku nakrájanú nadrobno, šampiňóny a všetko spolu na miernom plameni dusíme, pokiaľ sa tekutina neodparí. Ochutíme soľou a korením, pridáme petržlenovú vňať a jednu polievkovú lyžicu strúhaného syra. Premiešame a necháme vychladnúť. Rezne naklepeme, na každý položíme jednu polievkovú lyžicu plnky, preložíme a spojíme klepnutím tĺčika na mäso. Osolíme, okoreníme, obalíme v múke, rozšľahanom vajíčku a strúhanke. Rozhorúčime olej a rezne v ňom z oboch strán vypražíme. Paradajky umyjeme a nakrájame. Šalát potrháme na menšie kúsky a spolu s paradajkami premiešame s marinádou, ktorú pripravíme z octu, oleja, korenia, soli a trošku cukru. Rezne podávame spolu so šalátom, prerezané na polovice a s varenými zemiakmi.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus