Šalát z ružičkového kelu so sezamovou omáÃ

  autor   1488x

Suroviny:

200 g hydinovej pečene
500 g ružičkového kelu
listový šalát podľa sezóny
2 lyžice sezamových semienok
1 cibuľa
pol čajovej lyžičky horčice
4 lyžice oleja
1 lyžica masla
1 lyžica octu
štipka majoránu
štipka cukru
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Ružičkový kel očistíme, umyjeme a 20 minút povaríme vo vriacej a osolenej vode. Necháme odkvapkať, väčšie hlavičky prerežme napoly. Listový šalát očistíme, umyjeme a potrháme na menšie kúsky. Sezamové semienka opečieme na panvici bez oleja dozlata. Pridáme olej, očistenú, nakrájanú cibuľu, očistený, pretlačený cesnak a všetko spolu zohrejeme. Nevaríme! Potom primiešame horčicu, ocot a trochu cukru. Ochutíme soľou a korením. Ešte teplú omáčku nalejeme na ružičkový kel a šalát a jemne premiešame. Umytú, osušenú pečeň nakrájame na menšie kúsky a na oleji s maslom krátko z každej strany opečieme. Dochutíme soľou, korením a majoránom. Narýchlo opražnú pečeň podávame so šalátom a zajedáme bielym chlebom.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus