Šalát z varenej hovädziny

  autor   1647x

Suroviny:

300 g uvareného hovädzieho mäsa (z polievky)
2 mrkvy
4 malé póry
2 reďkovky
1 zeler
150 g miešanej zaváranej zeleniny
1 malá cibuľa
1 čajová lyžička horčice
1500 ml vývaru (instant)
2 lyžice octu
6 lyžíc oleja
viazanička petržlenovej vňate
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Očistenú mrkvu a reďkovku nakrájame na kocky. Zelenú časť z póru odrežme, pór rozdelíme po dĺžke, zhrubnutú časť zelerovej vňate nadrobno nakrájame a všetko dáme na 10 minút povariť do vriaceho bujónu tak, aby zelenina ostala chrumkavá. Potom zeleninu vyberieme a necháme odkvapkať. Medzitým si pripravíme nálev - zmiešame ocot, horčicu a olej. Okoreníme, osolíme a dobre vyšľaháme vidličkou, aby sa nám všetko spojilo. Pridáme najemno nasekanú cibuľu a zelenú petržlenovú vňať. Hovädzie mäso nakrájame na uzučké rezance, ozdobíme nasekanou petržlenovou vňaťou a oblejeme nálevom.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus