Šalát zo sépie

  autor   1941x

Suroviny:

600 g sépie
4 strúčiky cesnaku
2 lyžice olivového oleja
2 bobkové listy
pol viazaničky petržlenovej vňate
pol citróna
5 zrniek celého čierneho korenia
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Očistenú sépiu dobre umyjeme pod tečúcou vodou. V hrnci dáme variť vodu s celým čiernym korením a s bobkovými listami. Keď voda zovrie, vložíme do nej sépiu a uvaríme ju domäkka. Dĺžka varenia závisí od veľkosti hlavonožca (približne 1 až 2 hodiny). Mäkkú sépiu vyberieme a nakrájame na menšie časti. Kusy sépie upravíme na šalátovej mise a posypeme petržlenovou vňaťou a cesnakom, nasekanými najemno. Pokvapkáme olivovým olejom, citrónovou šťavou a ochutíme soľou a mletým čiernym korením. Šalát uložíme na niekoľko hodín do chladničky. Vychladnutý podávame s plátkami citróna.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus