Samoborské krémovníky

  autor   2813x

Suroviny:

1000 ml mlieka
7 vajec
200 ml šľahačky
70 g múky
600 g lístkového cesta
300 g práškového cukru
1 balíček vanilkového cukru
50 g práškového cukru (na posypanie).

Postup:

Lístkové cesto rozdelíme na 2 diely. Oba rozvaľkáme na pláty veľké ako plech. Plech potrieme olejom alebo roztopeným maslom a postupne upečieme v rúre pri teplote 200 oC obidva pláty cesta. Medzitým si pripravíme plnku. V hrnci necháme zovrieť 800 ml mlieka spolu so 150 g práškového cukru a s vanilkovým cukrom. V mise vymiešame žĺtky so 150 g cukru, pridáme múku, zvyšné mlieko a dobre zamiešame. Žĺtkovú masu pomaly privedieme do varu. Potom k nej postupne prilievame vriace mlieko a za stáleho miešania varíme, kým nevznikne hustý krém. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh a vmiešame ho do žĺtkového krému. Keď krém trocha vychladne, potrieme ním vychladnutý upečený plát cesta a po celej ploche rozotrieme ušľahanú šľahačku. Navrch položíme druhý plát cesta, posypeme práškovým cukrom a necháme úplne vychladnúť.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus