Šampiňónová omeleta

  autor   2713x

Suroviny:

250 g hlavičiek šampiňónov
30 g masla
zelená petržlenová vňať
mleté čierne korenie
soľ.
Cesto: 4 lyžice hladkej múky
3 bielky
3 žĺtky
maslo na pečenie
šunka na ozdobenie trocha minerálky.

Postup:

Šampiňóny očistíme, nakrájame na plátky a podusíme na rozpálenom masle asi 5 minút. Potom ich osolíme, okoreníme, posypeme nasekanou zelenou petržlenovou vňaťou a necháme vychladnúť. Medzitým si pripravíme cesto zo žĺtkov, z múky a trochy minerálnej vody, zamiešame doň vychladnuté šampiňóny a tuhý sneh ušľahaný z bielkov. Na panvici v rozpálenom masle upečieme omelety, uložíme ich na misu a posypeme nakrájanou šunkou.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus