Šampiňónové oko

  autor   2674x

Suroviny:

2 vajcia
50 g nastrúhaného syra
2 čajové lyžičky masla
100 g šampiňónov
25 g cibule
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Cibuľu olúpeme a nadrobno nakrájame. Na rozpustenom masle ju dozlata opražíme a primiešame nadrobno nakrájané šampiňóny. Pridáme korenie a soľ. Žĺtky oddelíme od bielkov. Bielky rozmiešame s hubami a necháme zraziť. Zmes dáme do ohňovzdornej misy a na dvoch miestach vyhĺbime jamky, do ktorých položíme žĺtky. Posypeme syrom a dáme do vyhriatej rúry. Keď sa syr začne roztápať, vyberieme. Uvedený rozpis je pre 2 osoby. Tip: Namiesto šampiňónov môžme použiť aj iné huby. Zmes môžme rozdeliť do 2 misiek a servírovať ich priamo na stôl.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus