Šampiňónové rezne

  autor   2441x

Suroviny:

4 teľacie rezne
150 g šampiňónov
1 malá cibuľa
80 ml bieleho vína
120 ml mäsového vývaru (bujón)
250 ml sladkej smotany
maslo
olej
pažítka
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Šampiňóny očistíme, umyjeme a nakrájame na polcentimetrové plátky. Cibuľu očistíme a nadrobno nakrájame. Na rezne dáme priesvitnú fóliu (aby šťava nevytiekla) a opatrne ich naklepeme. Z oboch strán osolíme a okoreníme. Na panvici rozpálime olej a rezne na ňom krátko z oboch strán opečieme. Znížime teplotu a rezne dopečieme (asi jeden a pol minúty). Rezne vyberieme z panvice a odložíme na teplé miesto. Vo výpeku na panvici zohrejeme jednu lyžicu oleja a jednu lyžicu masla. Pridáme cibuľu, šampiňóny, po čase podlejeme vínom a vývarom. Prilejeme smotanu. Necháme zovrieť a ochutíme soľou a korením. Rezne vložíme do omáčky a približne jednu minútu necháme prehriať. Pred podávaním posypeme nakrájanou pažítkou. Podávame s ryžou a hlávkovým šalátom. Zapíjame ľahkým červeným vínom.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus