Šampiňónový toast

  autor   2370x

Suroviny:

200 g šampiňónov
125 ml sladkej smotany
1 lyžica masla
1 lyžica bieleho vína
2 čajové lyžičky koňaku (alebo vínovice)
1 šalotka
4 plátky toastového chleba
2 čajové lyžičky škrobovej múčky
1 čajová lyžička nakrájanej pažítky
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Šalotku olúpeme, nadrobno nasekáme a pri výkone 600 W 1 minútu preddusíme na masle. Šampiňóny očistíme a nakrájame na štvrťky (veľké kusy nakrájame na plátky). Spolu s bielym vínom pridáme k šalotke. Ochutíme soľou a korením a pri výkone 600 W prikryté dusíme 2 minúty. Škrobovú múčku rozmiešame v smotane, pridáme k hubám a pri výkone 490 W všetko 3 minúty varíme. Toastový chlieb opečieme v hriankovači. K hubám pridáme koňak alebo vínovicu a omáčku podľa potreby dochutíme. Hubovú hmotu rozdelíme na opečené chlebíky a posypané pažítkou ihneď podávame.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus