Šampiňóny plnené orechmi

  autor   2205x

Suroviny:

18 čerstvých šampiňónov
50 g nasekaných orechov
2 lyžice nadrobno nakrájanej zelenej cibule
1 lyžica masla (margarínu)
1 lyžica nakrájanej červenej papriky
1 lyžica nakrájanej zelenej papriky
2 lyžice čedaru nakrájaného na kúsky
2 lyžice preosiatej strúhanky
štipka tymianu
1 lyžica nadrobno nasekanej zelenej petržlenovej vňate
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Odstránime nôžky šampiňónov. Klobúčiky uložíme na otočný tanier. Nôžky nakrájame na tenké plátky, dáme ich do hrnca, pridáme cibuľu, papriku a maslo. Varíme na najvyššom stupni kým nôžky nezmäknú. Vymiešame orechy, strúhanku, soľ a korenie. Lyžicou naplníme klobúčiky šampiňónov a varíme na najvyššom stupni asi 3 minúty, kým nie sú horúce. Posypeme petržlenovou vňaťou. Podávame s čerstvým bielym pečivom.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus