Sangria

  autor   5960x

Suroviny:

1 fľaša (750 ml) Beaujolais (alebo iného červeného vína)
šumivé víno (alebo sóda)
3 stredne veľké broskyne
1 stredne veľká nakrájaná hruška
4 stredne veľké nakrájané slivky
120 g bieleho hrozna
1 čajová lyžička mletej škorice
100 ml cukru
200 ml vody
ľad.

Postup:

Vo väčšom pohári zmiešame škoricu, cukor a vodu. Dáme variť na najvyšší stupeň, aby sa rozpustil cukor. Do veľkej misy na bowle dáme ovocie a zalejeme vínom. Zakryjeme a pri izbovej teplote necháme stáť 1 hodinu. Raz premiešame. Potom odložíme na chladné miesto. Pred podávaním zalejeme šumivým vínom. Podávame s ľadom.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus