Sarma

  autor   2991x

Suroviny:

200 g hovädzieho mäsa
200 g bravčového mäsa
200 g údeného bravčového rebra
100 g údenej šunky
1 údená klobása
500 g nakladaných kapustných listov
50 g ryž
50 ml oleja
1 lyžica múky
1 lyžica paradajkového pretlaku
2 byle petržlenovej vňate
1 čajová lyžička mletej červenej papriky
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Mäso nadrobno nakrájame alebo pomelieme. Primiešame najemno nakrájanú údenú šunku a ochutíme soľou a mletým čiernym korením. Pridáme nasekanú zelenú petržlenovú vňať, ryžu, mletú červenú papriku a dobre premiešame. Kapustné listy umyjeme, naplníme zmesou a pevne zvinieme. Hlinenú nádobu vyložíme kapustnými listami a uložíme na ne zvitky. Medzi zvitky kladieme kusy údeného rebra a kolieska údenej klobásy. Všetko prikryjeme zvyšnými kapustnými listami. Podlejeme vodou a pri miernej teplote dusíme 2 hodiny. Na oleji opražíme 1 lyžicu múky. Pridáme paradajkový pretlak, necháme zovrieť a nalejeme na sarmu. Nádobu dáme do predhriatej rúry a 1 až 2 hodiny dusíme pri teplote 160 stupňov.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus