Šči

  autor   3440x

Suroviny:

500 g mastného hovädzieho mäsa
kúsok údeného mäsa (alebo šunky)
300 ml kyslej smotany
500 g kyslej kapusty
hrsť sušených húb
1 veľká cibuľa
2 lyžice hladkej múky
50 g masla
bobkový list
niekoľko zrniek čierneho korenia
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Mäso s kúskom šunky alebo údeného mäsa dáme variť do studenej, trocha osolenej vody, pridáme bobkový list, celé čierne korenie a sušené huby. Na masle opražíme cibuľu nasekanú nadrobno, pridáme kyslú kapustu nakrájanú na rezance, podľa chuti okoreníme a udusíme domäkka. Vývar z mäsa precedíme, nalejeme na podusenú kapustu, pridáme kyslú smotanu, v ktorej sme rozmiešali múku, a chvíľu povaríme. Do hotovej polievky vložíme uvarené a vykostené mäso nakrájané na kocky.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus