Sedliacka pražnica so zemiakmi

  autor   2144x

Suroviny:

8 vajec
100 g údenej klobásy
70 g údenej slaniny
2 zemiaky
mladá cibuľka (pažítka)
2 cibule
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Slaninu nakrájame na kúsky a rozpražíme. Ak slanina nepustí dostatočné množstvo masti, podľa potreby pridáme trochu masti. Klobásu umyjeme a nakrájame, pridáme ku slanine, opražíme a primiešame nadrobno nasekanú cibuľu. Keď cibuľa začne sklovatieť, pridáme v šupke uvarené zemiaky, ktoré sme nakrájali na kolieska. Osolíme a okoreníme. Zalejeme rozšľahanými vajciami a necháme stuhnúť. Hotové posypeme mladou cibuľkou. Podávame teplé s čiernym chlebom.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus