Sedmohradský tokáň

  autor   2786x

Suroviny:

300 g bravčového pleca (alebo stehna)
300 g zadného hovädzieho mäsa
200 ml bieleho vína
300 ml sladkej smotany
1 veľká cibuľa
50 g bravčovej masti
mletá červená paprika
soľ.

Postup:

Na roztopenej masti podusíme cibuľu nakrájanú nadrobno, pridáme soľ, bravčové i hovädzie mäso nakrájané na prúžky a pomaly dusíme. Keď sa šťava vydusí, podlejeme bielym vínom, posypeme mletou červenou paprikou a udusíme domäkka. Počas dusenia pridáme podľa potreby ešte aj trochu vína. Nakoniec prilejeme sladkú smotanu a ešte trocha povaríme. Podávame so zemiakmi, s ryžou alebo tarhoňou.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus