Sekaná zo Spiša

  autor   2196x

Suroviny:

300 g bravčového mäsa (plece alebo bôčik)
400 g hovädzieho mäsa
80 až 100 g slaniny bez kož
2 vajcia
2 stredne veľké cibule
trochu cesnaku
2 žmle
70 g masti
mletá sladká červená paprika
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Umyté hovädzie a bravčové mäso najprv nakrájame na kocky s hmotnosťou 50 až 100 g. Nakrájané mäso zmiešame a pomelieme na mlynčeku. Keď je mäso pomleté, pomelieme aj žmle, ktoré sme predtým namočili do mlieka a vyžmýkali. Cibuľu nakrájame na drobné kocky a speníme na masti. Pridáme k pomletému mäsu, okoreníme, posolíme a spojíme vajciami. Ak je pomletá masa tuhá, pridáme trocha vlažnej vody alebo vývaru a necháme trochu postáť. Ak máme poruke surovú slaninu (môž byť aj údená slanina bez kož), nakrájame ju na drobné kocky a primiešame do masy. Pekáč potrieme masťou, navlhčenými rukami z masy urobíme 1 väčší bochník alebo 2 menšie bochníky, položíme na dno pekáča a dáme piecť do vopred zohriatej rúry. Počas pečenia musíme mäso podlievať a zároveň aj polievať dostatočným množstvom šťavy. Podávame so zemiakovým šalátom, s omastenými zemiakmi alebo so zemiakovým pyré a s kompótom, zeleninovým šalátom a pod.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus