Sendvič s cesnakovou nátierkou

  autor   3057x

Suroviny:

3 lyžice vylúpaných vlašských orechov
300 g mäkkého nátierkového syra Lunex (alebo ovčieho syra - môž byť aj mrazený)
50 g listového mrazeného špenátu
2 strúčiky cesnaku
6 plátkov sendviča (alebo toastového chleba)
6 lyžíc oleja
1 čajová lyžička sušeného rozmarínu
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Špenát necháme rozmraziť. Prepláchneme ho studenou vodou a na sitku ho necháme dobre odkvapkať. Vlašské orechy nasucho opečieme na panvici a nahrubo nasekáme. Rozmarín najemno rozmrvíme. Cesnak očistíme a pretlačíme. Orechy, cez sitko pretlačený syr, rozmarín, cesnak a olej starostlivo premiešame v miske. Podľa chuti osolíme a okoreníme. Plátky toastového chleba položíme na plech a grilujeme 1 až 2 minúty z každej strany. Necháme vychladnúť, natrieme syrovou nátierkou, polovicu plátkov ozdobíme lístkami špenátu, zvyšok na ne jemne položíme. Ostrým nožom dva razy krížom prerežme, aby nám vznikli trojuholníky. Ozdobíme vetvičkou rozmarínu.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus