Sezamové hovädzie mäso na datliach

  autor   1969x

Suroviny:

450 g hovädzieho filé nakrájaného na tenké plátky veľké 5 cm
20 sušených datlí (červených alebo tmavých) namočených a vykôstkovaných. Koreniny a pochutiny A: 1 lyžica svetlej sójovej omáčky
1 a pol čajovej lyžičky kukuričného škrobu
pol čajovej lyžičky jedlej sódy
1 lyžica oleja. Koreniny a pochutiny B: 2 čajové lyžičky sójovej pasty
2 jarné cibuľky nakrájané na plátky
4 lyžice horúceho oleja
1 a pol čajovej lyžičky cukru
200 ml hovädzieho vývaru
2 cm čerstvého koreňa ďumbieru olúpaného a nakrájaného na tenké plátky
soľ. Omáčka: 1 lyžica kukuričného škrobu
2 lyžice vody alebo vývaru
2 lyžice sezamových semien.

Postup:

Zmiešame koreniace prísady A. Pridáme hovädzie mäso a marinujeme ho asi 30 minút. Mäso necháme odkvapkať a marinádu vylejeme. Osušíme namočené datle; väčšinu z nich nakrájame na 4 cm dlhé rezance a niekoľko ich ponecháme vcelku. Datle zmiešame s koreninami B. Vo woku rozpálime olej a fritujeme mäso asi 5 minút, pridáme ďumbier, jarnú cibuľku, datle a koreniny B a pomaly uvedieme do varu. Pridáme zmiešané prísady do omáčky. Prikryjeme a necháme asi 4 minúty povariť na miernom plameni, až omáčka zhustne a spriesvitnie. Odstavíme z ohňa, nalejeme do servírovacej misy a udržiavame teplé. Zohrejeme wok alebo panvicu na vyprážanie a sezamové semienka na nej pražíme asi 2 minúty až začnú praskať a sfarbia sa do zlatohneda. Posypeme nimi hovädzie mäso a ihneď podávame.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus