Sirupové fondue

  autor   3063x

Suroviny:

50 g prerastenej slaniny
120 ml šľahačkovej smotany
4 lyžice vínneho octu
250 g tmavého sirupu
1 lyžica maizeny.

Postup:

Slaninu nakrájame na malé kocky a v hrnci na fondue opečieme dochrumkava. Prilejeme vínny ocot. Necháme prevariť, pridáme tmavý sirup a zohrejeme. Maizenu rozmiešame so šľahačkovou smotanou. Zahustíme ňou sirupovú masu. Fondue necháme ďalej slabo vrieť na variči. Podávame s bielym chlebom, ražným chlebom, dusenými kúskami jabĺk a hrušiek, kúskami ananásu.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus