Šišky s hrozienkami

  autor   2462x

Suroviny:

500 g polohrubej múky
3 žĺtky
60 g masla
250 ml mlieka
100 g hrozienok
30 g droždia
80 g cukru
citrónová kôra
masť na vyprážanie
soľ.

Postup:

Do preosiatej múky pridáme droždie rozmiešané s cukrom, vlažné mlieko, žĺtky, rozpustené maslo, soľ a umyté hrozienka. Všetko spolu zmiešame, vypracujeme cesto, prikryjeme ho a necháme kysnúť. Nakysnuté vyvaľkáme a okrúhlou formičkou povykrajujeme kolieska, ktoré dáme ešte nakysnúť. Až potom ich v horúcej masti vyprážame a ukladáme na rošt, aby z nich odkvapkala masť. Hotové posypeme práškovým cukrom.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus