Šišky

  autor   17534x

Suroviny:

30 g masla
3 žĺtky
300 ml mlieka
2 lyžice rumu
30 g droždia
500 g polohrubej múky
1 čajová lyžička citrónovej šťavy
tuk na vyprážanie
ovocný džm
práškový cukor
vanilkový cukor
soľ.

Postup:

Maslo vymiešame s 30 g cukru a so žĺtkami, pridáme vykysnutý kvások, ktorý si pripravíme z trochy mlieka, cukru, múky a droždia, primiešame zvyšok mlieka, múku, soľ, citrónovú šťavu, rum a vypracujeme vláčne cesto, ktoré necháme vykysnúť na teplom mieste. Vykysnuté cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku asi 2 cm, povykrajujeme kolieska a vypražíme v rozpálenom tuku dočervena. Vypražné potrieme ovocným džmom a posypeme práškovým cukrom premiešaným s vanilkovým cukrom.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus