Škoricové placky

  autor   2495x

Suroviny:

150 g čokoládovej polevy
2 žĺtky
100 g piškótových omrviniek
300 g lieskových (alebo vlašských) orechov
300 g masla
300 g hladkej múky
100 g kryštálového cukru
1 a pol čajovej lyžičky mletej škorice
nastrúhaný muškátový oriešok
soľ
alobal.

Postup:

Piškóty nastrúhame (alebo pomixujeme). 50 g masla rozpustíme na panvici a omrvinky na ňom opražíme. Vmiešame škoricu, nastrúhaný muškátový oriešok a necháme vychladnúť. Medzitým pomelieme orechy a zvyšné maslo nakrájame na kúsky. Do misy vsypeme múku, uprostred vyhĺbime jamku. Na okraj múky dáme mleté orechy, kúsky masla, piškótové omrvinky a cukor. Do jamky dáme žĺtky, 2 lyžice chladnej vody a štipku soli. Z prísad vypracujeme hladké cesto, z ktorého sformujeme 4 valčeky dlhé asi 25 cm. Zabalíme do alobalu a na 30 minút odložíme do chladničky. Z valčekov nakrájame hrubšie kolieska. V dostatočnej vzdialenosti od seba ich naukladáme vedľa seba na plech vyložný papierom na pečenie. Jemne pritlačíme na plech. Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 190 oC asi 12 minút. Necháme vychladnúť. Čokoládovú polevu pripravíme podľa návodu. Placky do nej zospodu namočíme a necháme zaschnúť. Placky vydržia čerstvé 3 až 4 týždne a sú výbornou pochúťkou počas vianočných dní.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus