Škvarková nátierka so zvyškom pečeného mÃ

  autor   1405x

Suroviny:

200 g čerstvých škvariek
100 g pečeného bravčového mäsa
100 g ľahko rozotierateľného syrokrému
2 lyžice jogurtu
4 paradajky
1 nastrúhaná cibuľa
3 strúčiky cesnaku
2 lyžice nadrobno nasekanej pažítky
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Čerstvé škvarky a pečené bravčové mäso pomelieme na mäsovom mlynčeku a dáme do misky na prípravu nátierky. Pridáme nastrúhanú cibuľu, rozotretý cesnak, syrokrém, jogurt, soľ podľa chuti a 2 lyžice nadrobno nasekanej pažítky. Z takto pripravených surovín starostlivo vymiešame hladkú nátierku. Natierame na chlieb, pečivo alebo sendvič. Výborne chutí aj na hriankach opražných nasucho. Pred podávaním ozdobíme kolieskami čerstvých paradajok.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus