Škvarkové pagáčiky

  autor   6784x

Suroviny:

3 žĺtky
1 vajce na potretie
300 ml mlieka
40 g masla
250 g škvariek
40 g droždia
1 lyžica cukru
600 g hrubej múky
soľ.

Postup:

Polovicu múky vymiesime s pomletými škvarkami a trochou soli. Do druhej polovice múky pridáme vykysnutý kvások, ktorý sme pripravili z trochy mlieka, cukru a droždia. Ďalej primiešame roztopené maslo, žĺtky, 1 čajovú lyžičku soli a so zvyškom mlieka zamiesime cesto, ktoré necháme vykysnúť. Vykysnuté cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske, do stredu vložíme škvarkové cesto a okraje vykysnutého cesta preložíme cez seba. Potom cesto rozvaľkáme natenko, preložíme a necháme znova vykysnúť. Prekladanie a vaľkanie cesta opakujeme 3 až 4 razy. Potom cesto rozvaľkáme na hrúbku 1.5 až 2 cm, povykrajujeme z neho okrúhle pagáčiky, uložíme ich na plech a necháme vykysnúť. Vykysnuté potrieme rozšľahaným vajcom a upečieme vo vyhriatej rúre dočervena.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus