Sladovnícky guláš

  autor   2365x

Suroviny:

400 g hovädzieho mäsa
60 g údenej slaniny
60 g šampiňónov
1 cibuľa
2 strúčiky cesnaku
1 lyžica paradajkového pretlaku
mäsový vývar (instant)
mletá rasca
oregano
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Mäso umyjeme a nakrájame na malé kúsky. Šampiňóny nakrájame na tenké plátky. Úenú slaninu nakrájame na malé kúsky a rozpražíme. Pridáme nadrobno nasekanú cibuľu, speníme a pridáme mäso. Osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a spolu so šampiňónmi opražíme. Pridáme rascu, podlejeme mäsovým vývarom, primiešame paradajkový pretlak a udusíme domäkka. Krátko pred dovarením pridáme rozotretý cesnak a dochutíme oreganom.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus