Šľahačková torta

  autor   3418x

Suroviny:

200 ml pštrosieho bielka
100 ml žĺtka
180 g cukru
80 g stužného tuku
180 g múky
pol prášku do pečiva Náplň: 1 veľké čerstvé mango
250 ml tuhej šľahačky
3 lyžice strúhaného kokosu
2 balíčky vanilkového cukru.

Postup:

Vaječný žĺtok, cukor, a tuk miešame až do krémovitej hmoty. Bielok ušľaháme na sneh a primiešame do žĺtkovej hmoty spoločne s múkou a práškom do pečiva. Cesto dáme do vymastenej pravouhlej sklenenej formy a pečieme pri strednej teplote dozlata. Necháme vychladnúť v tej istej forme. Krátko pred podávaním do šľahačky vmiešame vanilkový cukor, nakrájané mango a túto hmotou rozotrieme na tortu. Celé následne posypeme opražným kokosom.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus