Slaná torta z ružičkového kelu

  autor   3003x

Suroviny:

700 g ružičkového kelu (môž byť aj mrazený)
100 g šunky
1 lyžica maizeny
100 g kyslej smotany
1 vajce
80 g strúhaného ementálu
muškátový oriešok
mleté čierne korenie
soľ. Cesto: 200 g polohrubej múky
100 g masla
50 ml vlažnej vody
soľ.

Postup:

Z múky, masla, vody a soli pripravíme hladké cesto, ktoré zabalíme do alobalu a na tridsať minút odložíme do chladničky. Kel očistíme, umyjeme a 15 minút povaríme v osolenej vode. Do kyslej smotany primiešame vajce, maizenu a nastrúhaný syr. Ochutíme soľou, korením a štipkou muškátového orieška. Cesto vyvaľkáme na pomúčenej pracovnej doske. Vyložíme ním spodok a okraje tortovej formy. Dno na niekoľkých miestach prepichneme vidličkou. Na cesto dáme kel a zalejeme ho smotanovou omáčkou. Na plátky nakrájanú šunku pokrájame na štvorčeky a posypeme ňou tortu. Pečieme v predhriatej rúre pri teplote 200 stupňov asi 30 minút. Podávame ihneď.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus