Slaninové fondue

  autor   951x

Suroviny:

400 g mladej goudy
150 g odležanej goudy
100 g anglickej slaniny
4 lyžice šľahačkovej smotany
250 ml jablčného vína
1 lyžica maizeny
1 strúčik cesnaku
štvrť čajovej lyžičky mletého korenia.

Postup:

Obidva syry nakrájame na drobné kocky alebo nahrubo nastrúhame. Slaninu nakrájame na kocky, vyškvaríme dochrumkava, osušíme papierovou utierkou. Cesnak očistíme a vytrieme ním hrniec na fondue. Víno dáme v hrnci na fondue zovrieť na sporák, postupne pridáme syr a za stáleho miešania varíme, pokiaľ nevznikne rovnorodá masa. Maizenu zmiešame so smotanou a zahustíme tým fondue, vmiešame mleté korenie a fondue necháme na variči slabo vrieť, posypeme ho slaninou. Podávame s rascovým chlebom, zemiakmi, reďkovkovým alebo fazuľovým šalátom.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus