Slaninové tyčinky

  autor   2681x

Suroviny:

20 tenkých plátkov prerastenej slaniny
100 g mrazeného lístkového cesta
múka na vysypanie pracovnej dosky.

Postup:

Rozmrazené lístkové cesto na mierne posypanej doske vyvaľkáme asi na 2 mm hrúbku. Nakrájame z neho 1.5 cm široké a 12 cm dlhé tyčinky. Plátky slaniny špirálovito ovinieme tyčinkami. Tanier vyložíme papierovým obrúskom a pri výkone 600 W na ňom za 2 minúty 30 sekúnd upečieme prvú dávku tyčiniek. Rovnako upečieme zvyšné tyčinky. Tip: Tyčinky z lístkového cesta ľahšie ovinieme, ak ich na 10 minút dáme do chladničky.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus