Slávnostná hovädzia polievka

  autor   3148x

Suroviny:

750 g hovädzieho mäsa zo stehna
250 g čerstvých šampiňónov
200 g hrášku (môž byť aj mrazený)
1 kaleráb
200 g mrkvy
250 g brokolice
1 viazanička polievkovej zeleniny
100 g tenkých rezancov
mletá červená paprika
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Rezance uvaríme v osolenej vode a precedíme. Hovädzie mäso umyjeme, dáme do hrnca, zalejeme asi 1500 ml vody a varíme asi 90 minút. Keď je mäso mäkké, precedíme vývar a znovu privedieme do varu. Pridáme nakrájané šampiňóny, kúsky kalerábu, kolieska mrkvy, hrášok a ružičky brokolice. Varíme domäkka. Podávame s rezancami. Môžme posypať nadrobno nakrájanou zelenou petržlenovou vňaťou.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus