Slepačia polievka s rezancami

  autor   5094x

Suroviny:

200 g uvareného slepačieho mäsa
3 vajcia
50 g čiernych čínskych húb (alebo šampiňónov)
500 ml dezertného červeného vína
čínske sklené alebo naše tenké rezance
1000 ml slepačieho vývaru
na hrot noža glutasolu
zelená petržlenová vňať
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Huby namočíme deň vopred do vody. Pred prípravou ich precedíme, necháme odkvapkať, nakrájame na tenké plátky a v čistej vode varíme asi 1 hodinu. Potom ich vyberieme, vložíme do vriaceho slepačieho vývaru, osolíme, okoreníme, prilejeme víno a povaríme asi 15 minút. Neskôr prisypeme glutasol a vlejeme rozšľahané vajcia. Osobitne uvaríme v osolenej vode rezance, precedíme ich, prelejeme vodou, necháme odkvapkať a nakrájame. Uvarené slepačie mäso vykostíme, nakrájame na rezance, premiešame s nakrájanými rezancami, dáme do polievkovej misy, zalejeme horúcim slepačím vývarom a posypeme nasekanou zelenou petržlenovou vňaťou.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus