Slepačia polievka so zeleninou

  autor   3606x

Suroviny:

1 menšia sliepka
100 g karfiolu
60 g mrkvy
60 g zeleru
50 g zeleného hrášku
20 g ryž
1 cibuľa
40 g masti
1500 ml vody
zelená petržlenová vňať
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Očistenú a umytú sliepku zalejeme vodou, osolíme, uvedieme do varu a varíme asi 60 minút. Potom sliepku vyberieme, mäso vykostíme a kosti vrátime späť do vývaru. Varíme ďalej. Nadrobno nasekanú cibuľu opražíme na masti, pridáme očistenú a nakrájanú mrkvu a zeler, opražíme, pridáme hrášok a na ružičky rozobratý karfiol. Všetko spolu podlejeme trochou vývaru a udusíme do polomäkka. Pridáme umytú ryžu, mleté čierne korenie a nakrájané mäso. Zalejeme precedeným slepačím vývarom a dovaríme. Dochutíme nadrobno nasekanou zelenou petržlenovou vňaťou.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus