Slepačia polievka

  autor   6203x

Suroviny:

1 varený kohút (alebo sliepka)
20 g masla
300 g mrazenej lúpanej fazule
500 g paradajok
3 papriky
1 viazanička zeleniny do polievky
1 cibuľa
trochu cukru
5 klinčekov
2 bobkové listy
10 kusov čierneho korenia
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Kohúta umyjeme a osušíme. Zeleninu očistíme, umyjeme a nakrájame. Kohúta dáme do hrnca a zalejeme studenou vodou. Necháme zovrieť. Z času na čas pozbierame z povrchu dierkovanou varechou penu, až kým nie je vývar čistý. Pridáme zeleninu do polievky, korenie, soľ, bobkové listy a klinčeky. Na minime varíme asi 1 hodinu 45 minút. Paradajky na 2 sekundy ponoríme do vriacej vody, olúpeme a nakrájame. Papriku prerežme napoly, vyberieme jadrovník, umyjeme a nakrájame na rezance. Fazuľu uvaríme vo vriacej, osolenej vode do polomäkka a vytlačíme zo šupky. Cibuľu očistíme a nakrájame. V hrnci zohrejeme olej, pridáme nakrájanú papriku, fazuľu a udusíme. Kohúta potom vyberieme z vývaru, necháme odkvapkať a trochu vychladnúť. Vývar precedíme cez husté sito. Stiahneme z neho kožu, mäso oddelíme od kostí, nakrájame, dáme naspäť do vývaru. Osolíme a okoreníme, zalejeme vývarom a varíme ešte asi 10 minút. Pridáme nakrájané paradajky a mäso. Zohrejeme. Podľa chuti pridáme cukor, soľ a korenie.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus