Slovan kocky

  autor   4132x

Suroviny:

CESTO:
25dkg polohrubej múky
25 dkg kryštálového cukru
4 vajcia
2 cl vody
1.5 dcl oleja
1 vanilkový cukor
1 lyžica kakaa

PLNKA:
7.5 dcl vody
2 dcl kryštálového cukru
3 balíčky vanilkového cukru
3 zlaté klasy
7 bielkov

ŠĽAHAČKA:
4 lyžice kryštálového cukru
1-2 šľahačkové smotany

Postup:

Vymiešame žĺtky s cukrom, vanilkou, vodou a olejom, nakoniec primiešame sneh múku a kakao, dáme piecť. Upečené a vychladnuté cesto polejeme 0,5 dcl rumu a 0,5 dcl kávového vývaru. (odporúčam po upečení dať dole hladkú vrstvu)

PLNKA:
Najprv vyšľaháme sneh, pridáme 1 dcl cukru a 1 vanilku. Do vody dáme 1 dcl cukru, 3 zlaté klasy, 2 vanilky a všetko varíme do zhustnutia. Do horúceho vmiešame vyšľahaný sneh. Polovicu teplej zmesi natrieme na piškót, ktorý sme si dopredu natreli jemne riedkym džemom. Do druhej polovice dáme kakao a natrieme na prvú polovicu plnky.

PLNKA:
Do hrnca dáme 4 lyžice kryštálového cukru, keď sa rozpustí na karamel nalejeme 1 – 2 šľahačky a necháme variť, až sa karamel úplne rozpustí. Vychladnuté dáme do chladničky. Na druhý deň vyšľaháme a natrieme na plnku a postrúhame čokoládu.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus