Slovenské cibuľové halušky

  autor   2498x

Suroviny:

100 g údenej slaniny
600 g zemiakov
250 g hladkej múky
4 cibule
soľ.

Postup:

Zemiaky očistíme, umyjeme a nastrúhame. Pridáme soľ, múku a varechou vypracujeme cesto tak, aby sa oddeľovalo od misy. Z cesta nahádžme do väčšieho množstva vriacej osolenej vody stredne veľké halušky. Aby sa neprichytili na dno, miešame. Keď vyplávajú na povrch, vyberieme ich dierkovanou vareškou. Slaninu nakrájame na kocky, rozškvaríme a keď slanina pustí masť, pridáme nadrobno nasekanú cibuľu a opražíme dozlata. Horúce halušky rozdelíme na taniere, posypeme opražnou cibuľou a slaninou a pokvapkáme horúcou masťou

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus