300 g kyslej smotany (2 ks) 2 smotany na šľahanie 2 vanilkové cukry 2-3 lyžice kryštálového cukru 1 stužovač šľahačky okrúhle piškóty (asi pol balíka) káva rum kakao
Kyslú smotanu vymiešame s kryštálovým a vanilkovým cukrom
pridáme smotanu na šľahanie so stužovačom (vopred nešľahať!)
premiešame a spolu šľaháme do tuha. Na dno tortovej formy ukladáme striedavo piškóty namočené v káve s rumom a vyšľahanú plnku. Plnenie končíme vrstvou plnky. Posypeme kakaom alebo postrúhanou čokoládou. Dáme na 12 hodín do chladničky
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.